tiistai 15. huhtikuuta 2014

Heartbeat: Maan hedelmät/Fruits of the Earth

Juoni:

Autoilija ajaa pässin päälle kun joku juoppo patikoija hipluu tiellä (meinasin kirjoittaa alle xD) ja pässi kuolee. Nick selvittää pässin kuuluneen maanviljelijä Potterille. Hard ass-Oscar pistää Nickin hoitamaan invetaariota koska tarkastaja on tulossa. Oscar palkkaa myös asemalle siivojan rouva Parkinin.Nickin talolla vierailee rouva Holroyd joka kertoo miehensä kadonneen Nick puhuu pankin johtajalle koska Alan Maskell haluaa lainaa korjaamoa varten. Äijä ei anna ja Nick yrittää taas puhua mutta löytää pankinjohtajan autossaan rouva Holroyd mukana eli näillä on suhde. Bussissa taas on joku vilauttelija ja sehän pitää kiinni ottaa. Nick edistyy invan kanssa mutta polkupyörää ei löydy. Bussin vilauttelijaksi selviääkin Potter, sen kuolleen pässin omistaja. Nick lähtee pidätämään miekkosta mutta selviääkin ettei Potter vilautanutkaan mitään vaan kyse olikin epämuodostumasta. Potter antaa Nickille omatekoista kotiviiniä ja juoppojen patikoijen keisi ratkeaa.  Tarkastaja tulee, kaikki menee mukiin (Nick lainasi pyörän Potterilta) mutta rouva Parkin on jotenkin löytänyt Potterin viinit ja on ämpärikännissä. Nainen lähetetään autolla kotiin.

Kate taas vieraillee Maskellejen perheen luona ja huomaa perheen äidin Susanin olevan uupunut. Susan ei halua tulla enään raskaaksi koska seuraava kerta saataisi tappaa hänet. Kate yrittää saada Susanille ehkäisypillereita mutta matkalla on yksi mutka: Susanin aviomies Walter. Alan tulee Rowanien talolle (kaikki tuntuvat ravaavan juuri siellä) ja kertoo isänsä lyöneen äitiään. Kate menee Maskellejen huusholliin ja selittää Walterille ehkäisypillereistä. Maskellit sitten alkavat selvittää asioita.


Omat kommentit:

Tässä jaksossa ei ollut Greengrassia yhtään! Aika kummaa.  Pidin kohdasta alussa jossa Nick ja Kate puhuvat Nickin poliisitapauksista ja Nick mainitsee Kylän koirien roskissalaliiton. Onkohan kyseinen tapaus jonkin sortin nuudelitapaus josta ei ikinä kerrota mitään ja katsojat saavat itse pohtia asiaa? Kohtaus jossa Nick, Alf ja Phil puhuvat rouva Parkinista (että kyseinen nainen oli aikaisemmin vankilassa, siis töissä) olikin tuttu. Olin siis joskus nähnyt jakson! Oscar on tässä ja edellisessäkin jaksossa huolissaan kylän naispuolisten turvallisuudesta. Mietityttää onko jotain tälläistä sattunut Oscarin sukulaiselle tai lähipiirin tuttulle ja siksi Oscar ottaa nämä asiat etusialla. Tai se on vaan omaa arvuuteluani. Rouva Parkinista tuli itselleni mieleen Muumien Emma, yhtä nopeasti ja tehokkaasti siivoaapi. Harmi että häntä ei tulla enään näkemään, olisi ollut mielenkiintoista nähdä poliisiasemalle räyhäämässä vaikka myöhemmin tulevalle konstaapeli Youngerille.

Nick: Mistä Blaketon löysi hänet ? (puhuu siis rouva Parkinista)
Alf: Wormleyn vankilasta.
Nick: Onko hän entinen vanki?
Phil: Hän oli taloudenhoitaja.
Alf: Konnaparat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti